Wedstrijden

Ultimate Frisbee is een fanatieke teamsport. Er zijn twee teams die tegen elkaar spelen. Doel van het spel is om iemand van jouw team de frisbee te laten vangen in het vak aan de overkant van het veld. Je mag niet lopen met de frisbee, dus je moet veel met elkaar overspelen. De tegenstander mag proberen de frisbee te onderscheppen als deze in de lucht is.

Een keer in de maand is er ergens in het land een jeugdspeeldag. Omdat ultimate frisbee nog een kleine sport is, is er geen regionale competitie. Op zo’n dag speel je een aantal wedstrijden. Ouders spreken met elkaar af wie er rijdt en de kosten worden onderling verdeeld.

De frisbeecompetitie is verdeeld in een aantal groepen.

U11 (Under 11, dus jonger dan 11 jaar)

Speelt wedstrijdjes van 3 tegen 3. Als je nog niet zo goed kan vangen, wordt er soms afgesproken dat het aanraken van de frisbee telt als vangen. Deze jonge spelers kunnen per speeldag aangeven of ze meedoen. Per dag worden er weer andere teams gemaakt met de mensen die zich hebben opgegeven.

U14

Speelt volgens de normale regels, maar op een kleiner veld en met 4 spelers per team. Je speelt zo veel mogelijk met teamgenoten van je eigen club, maar soms heb je niet genoeg spelers en dan wordt er een samenwerking gezocht met een andere club. U14 spelers geven zich op voor alle speeldagen en spelen elke speeldag met hetzelfde team.

U17

De oudere jeugd speelt 5 tegen 5 op een veld dat iets kleiner is dan het veld voor de volwassenen. Je speelt de hele competitie met je eigen team. Je wordt dus alle speeldagen verwacht mee te spelen.

Lid worden of heb je een vraag?