Nederlandse Competitie

Op deze pagina vind je meer informatie over de Nederlandse Competitie.

Outdoor Competitie

De outdoor competitie loopt vanaf maart tot en met juni. De outdoor competitie is onderverdeeld in gender. Zo is er gelijktijdig een open competitie, dit is voor teams met alleen mannen en personen die zich als man identificeren en een dames competitie, hierin spelen alleen dames en personen die zich als vrouw identificeren. De competitiedagen zijn op dezelfde momenten, maar het komt regelmatig voor dat de teams op verschillende locaties in Nederland spelen. In deze periode zullen er vier competitiedagen plaatsvinden, in elke maand één. 

Mixed Competitie

De mixed competitie loopt in de maanden september en oktober. De mixed competitie is de competitie waarin zowel dames en heren samen in een team zitten. Tijdens de mixed competitie is het er een speciale verhoudingsregel. Dit gaat volgens de ABBA regel. Je hebt hierbij of drie of vier dames op de lijn staan. Gedurende de mixed competitie zijn er drie competitiedagen, twee in september en één in oktober. 

Indoor Competitie

De indoor competitie vindt plaats in de maanden november tot en met maart. Ook de indoorcompetitie bestaat uit vier competitiedagen, waarbij er een scheiding gemaakt wordt tussen dames en heren. In elke maand is één competitiedag, met uitzondering van februari. 

Lid worden of heb je een vraag?