Periode 1985 - 1990

In maart 1985 is het spelen van Frisbee in verenigingsverband onder de naam GROF gestart, nadat een groep enthousiastelingen al een tijd samen een schijf had gehanteerd. Kort na de start van de vereniging werden de Groningers door een Amerikaan getraind en steeg het niveau binnen enkele jaren voldoende om op het hoogste niveau uit te komen. Sinds eind jaren tachtig is het Groningse Frisbee geen enkel jaar meer afwezig geweest op het hoogste niveau.

Er is ook een korte periode sprake geweest van een samenwerkingsverband tussen de Friese Frisbeevereniging FLUG, de Frisbeevereniging van de sportopleiding ACLO (FROG) en GROF om Ultimate Frisbee naar een nog hoger niveau te tillen.

Periode na 1990

Aan het begin van de jaren 90 is de naam GROF veranderd in Gronical Dizziness, niet in de laatste plaats omdat het begrip “Spirit of the Game” dat hoog in het vaandel staat en de naam “GROF” niet goed samengaan. Onder de naam Gronical Dizziness heeft de vereniging zich verder ontwikkeld met een gestage groei van het aantal leden tot gevolg, net als nationale titels en winst in internationale toernooien.

Sindsdien is Gronical Dizziness de Ultimate Frisbee club van Groningen. We bieden trainingen aan voor onze leden en doen we mee aan nationale en internationale wedstrijden.

 

Lid worden of heb je een vraag?