Toernooiweekend voor ultimatefrisbeevereniging Gronical Dizziness

Het afgelopen weekend vonden 2 frisbeetoernooien plaats in Nederland waar teams van ultimate-frisbeevereniging Gronical Dizziness aan mee hebben gedaan. Op zaterdag reisden 2 teams van de volwassenen af naar Wageningen voor het Right to Play toernooi. Van oorsprong is dit een beginnerstoernooi (minder dan anderhalf jaar ervaring), maar dit jaar was er ook een divisie voor ervaren spelers. De spelers in het beginnersteam van Groningen zijn allemaal pas 3 weken geleden gestart met de cursus, maar hebben erg goed gespeeld met 2 gewonnen, 2 verloren en 2 gelijke wedstrijden. Het ervaren Groningse team bleef de hele dag onverslagen en won daarmee het toernooi voor de ervaren teams. 

De dag erna reisde het onder-17-team af naar Veenendaal voor de jaarlijkse Valley Frisbee Games. Dit is traditiegetrouw de grote internationale afsluiter van het jeugd outdoorseizoen, maar vanwege corona waren er dit jaar alleen Nederlandse teams aanwezig. Desondanks werd het een mooie dag met veel wedstrijden voor de teams. In de poulefase gingen alle wedstrijden van het Groningse team gelijk op, maar werden helaas steeds op 1 punt verloren. Daarna wisten ze gelukkig nog wel een wedstrijd te winnen en werden ze uiteindelijk zevende. 

Ultimate frisbee is een snelle dynamische sport waarbij spelers in een team de frisbee overgooien om te scoren in een eindzone. De tegenstander probeert de frisbee te onderscheppen als deze in de lucht is en te scoren in hun eindzone. Mocht je ultimate frisbee ook een keer uit willen proberen en ben je jonger dan 18 jaar, dan kun je je nog tot 6 oktober aanmelden voor de Sporthopper via https://www.sportcultuurhopper.nl/. Volwassenen kunnen contact opnemen via info@gronicaldizziness.nl

Lid worden of heb je een vraag?